ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ О ЗАКАЗИВАЊУ ТЕРМИНА ЗА ТЕСТИРАЊЕ И УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД

Тестирања деце за упис у први разред ове школске године вршиће се од 01. априла до 31. маја 2021. године.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, припремило је процедуре уписа деце у први разред основне школе за школску 2021/2022. годину.
Наведене процедуре имају за циљ да поједноставе, у административном смислу, упис деце у први разред основне школе, како родитељима, односно другим законским заступницима деце, тако и школама.
Родитељи који територијално припадају школи, почев од 22.3.2021. године моћи ће да електронским путем преко Портала еУправа, у апликацији еЗаказивања термина за упис и тестирање да закажу један од понуђених термина за тестирање. Упис деце у школу се врши истог дана када и тестирање.
Преко апликације еУпис вршиће се повлачење података о ученику (из матичне књиге рођених, евиденција пребивалишта и подаци о обављеном лекарском прегледу). Уколико је лекарски преглед обављен код приватног лекара, биће потребно да га родитељ донесе у школу.

У први разред школске 2021/2022. године уписују се деца рођена од 1. марта 2014. до 28. фебруара 2015. године, а упис почиње у четвртак, 1. априла 2021. године.

Уколико родитељ не може или не жели да закаже термин електронским путем, већ се одлучи да позове школу, овлашћено лице ће заказати термин у електронској апликацији у име родитеља.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је подршку родитељима у вези са еЗаказивањем термина за упис детета у основну школу. Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон: 011 735 0 557.

Све додатне информације можете добити на телефон школе 011/2623257 у
периоду  од 11:00 до 13:00  часова. У наредним данима ћемо вас редовно обавештавати о новим информацијама које будемо добијали од надлежних институција.